Back to Services Page

Albanian

English

French

German

Malaysian

Dutch

Thai

Turkish

 

Services Help - Albanian

 

NickServ

AGE
Kjo komande ve moshen ne "prop" te nickut.
Perdorimi: /uprop age numer
Shembull: /uprop age 30

AIM
Kjo komande ve  aim adresen tuaj ne "prop" te nickut.
Perdorimi: /uprop aim adresa
Shembull: /uprop aim Adi05
Zvendeson: /ns set imaddress aim addy

AUTHBUDDY
Kjo komande te lejon te shtosh ose te besh decline dike ne buddy list.
Perdorimi: /uprop authbuddy authorize/decline
Shembull: /uprop authbuddy authorize
Zvendeson: /ns set authorize buddy on/off
Zvendeson: /ns set authorize autodecline buddy on/off

AUTHCHAN
Kjo komande te lejon ty te pranosh ose te refuzosh dike qe do te
shtoj ne access list.
Perdorimi: /uprop authchan allow/authorize/decline/
Shembull: /uprop authchan authorize
Zvendeson: /ns set authorize chanlists on/off
Zvendeson: /ns set authorize autodecline chanlists on/off

AUTOPLOG
Kjo komande i jep te drejte serverit te mbaj nje log tendin.
Perdorimi: /uprop autoplog on/off
Shembull: /uprop autoplog on
Zvendeson: N/A
* Nuk eshte aktive per momentin. Lereni off.

CONNECTTIME
Kjo komande tregon oren qe ju jeni lidh me serverin.
Perdorimi: Nuk nderrohet nga uPROP
Shembull: N/A

CONTENT
Kjo komande eshte per te theksuar moshen ne kanale qe jane PG ose G.
Perdorimi: /uprop content G/PG/MA LVS
(LVS jane opsionale por nuk lejohen)
Shembull: /uprop content PG V

EMAIL
Kjo komande nderron e-mailin e nickut
Perdorimi: /uprop email your email
Shembull: /uprop email Adi05@unitedchat.net
Zvendeson: /ns set email emaili juaj ketu
*Duhet patjeter te verifikosh nderimin. Fillimisht verifiko emailin e
vjeter, pastaj verifiko emailin e ri.

FTRANSFER
Kjo komande lejon transferimin e nje kanali ne nickun tuaj, Nqs ju
jeni MGR dhe nicku qe eshte founder i kanalit behet drop, atehere ju
beheni automatikisht founder i kanalit.
Perdorimi: /uprop ftransfer on/off
Shembull: /uprop ftransfer on
Zvendeson: /ns set ftransfer on/off

GUID
Kjo komande eshte nje kode unik qe lejon serverin te kontrolloj nickun tuaj.
Perdorimi: Nuk ndryshohet nga uprop

ICQ
Kjo komande nderron adresen tuaj te ICQ's.
Perdorimi: /uprop icq addy
Shembull: /uprop icq 494831127
Zvendeson: /ns set imaddress icq addy

LANGUAGE
Kjo komande nderron gjuhen tuaj te preferuar.
Perdorimi: /uprop language iso code
Shembull: /uprop language al

LUID
LUID eshte nje kode unik qe ju njifeni. Ne te ardhmen kjo do te jete
me e rendesishme dhe do kete me shume opsione.
Perdorimi: Nuk nderohet ne uprop

MAILBLOCK
Kjo komande ndalon nje helpop ose ircop te nderroj passwordin tuaj.
Perdorimi: /uprop mailblock on/off
Shembull: /uprop mailbock off
Zvendeson: /ns set mailblock on/off
*Eshte me mire ta lini off.

MFORWARD
Kjo komande dergon kopjo te memove ne emailin tuaj.
Perdorimi: /uprop mforward on/email/off
Shembull: /uprop mforward on
Zvendeson: /ns set mforward email/off
*On dhe emaili bejn te njejten gje.

MRECEIPTS
Kjo komande te notifikon kur dikush lexon nje memo qe ju i keni derguar.
Perdorimi: /uprop mreceipts on/off
Shembull: /uprop mreceipts on
Zvendesimi: /ns set mreceipts on/off

MSN
Kjo komande nderon msn id tuaj.
Perdorimi: /uprop msn addy
Shembull: /uprop msn Adi05@hotmail.com
Zvendeson: /ns set imaddress msn addy

NAME
Kjo komande specifikon nje emer kur ju lidheni me java client.
Perdorimi: /uprop name your name
Shembull: /uprop name Adi05.

NICKTIME
Kjo komande tregon oren per heren e fundit qe ju nderuat nick.
Perdorimi: Nuk nderohet nga uprop

NOMEMO
Kjo komande bllokon marjen e memove.
Perdorimi: /uprop nomemo on/off
Shembull: /uprop nomemo on
Zvendeson: /ns set nomemo on/off

NOOP
Kjo komande ju ndalon ju qe te beheni op ose voice ne nje kanal ku
keni access ne /join.
Perdorimi: /uprop noop on/off
Shembull: /uprop noop on
Zvendeson: /ns set noop on/off

OPT
Kjo komande bllokon marjen e emaileve nga unitedchat.
Perdorimi: /uprop opt in/out
In lejon marjen e email, out bllokon marjen e email.
Shembull: /uprop opt out
Zvendeson: /ns set opt in/out

PMREPTRACK
Kjo komande bllokon marjen e multi mesazheve privat. Aktivizoje cdo
60 sekonda.
Perdorimi: /uprop pmreptrack number
Shembull: /uprop pmreptrack 2

REALNAME
Kjo komande nderon emrin e plote ne kohe reale
Perdorimi: /uprop realname name
Shembull: /uprop realname Adi05.

REGISTEREDTIME
Kjo komande tregon kohen e regjistrimit te nickut.
Perdorimi: Nuk nderohet nga uprop

SHOWAGE
Kjo komande lejon userat te shikojn moshen tuaj.
Perdorimi: /uprop showage on/off
Shembull: /uprop showage on
Zvendeson: N/A

SHOWEMAIL
Kjo komande lejon userat te shikojn emailin tuaj.
Perdorimi: /uprop showemail on/off
Shembull: /uprop showemail off
Zvendeson: /ns set showemail on/off
*Rekomandohet me mire te jete off

THEME
Kjo komande specifikon theme per java client.
Perdorimi: /uprop theme your theme
Shembull: /uprop theme

URL
Kjo komande nderon url tuaj.
Perdorimi: /uprop url your url
Shembull: /uprop url http://www.unitedchat.net/
Zvendeson: /ns set url your url

YAHOO
Kjo komande nderon adresen e yahoo.
Perdorimi: /uprop yahoo addy
Shembull: /uprop yahoo Adi05
Zvendeson: /ns set imaddress yahoo addy

Komandat "prop" per kanalet.
Komanda: /prop #channel property value


AGECHECK
Kjo komande lejon juve te vini limitin e moshes per kanalin. neqofte
se dikush e ka moshen ne informacion me te vogel se mosha qe keni ven
ju per kanalin useri nuk mund te futet ne kanal.
Perdorimi: /prop #channel agecheck on/off
Shembull: /prop #Help agecheck on
Zvendeson: /cs set #channel agecheck on/off

AUTOVOICE
Kjo komande lejon userat te behen autovoice kur hyn ne kanal nese eshte on.
Perdorimi: /prop #channel autovoice on/off
Shembull: /prop #Help autovoice on
Zvendeson: /cs set #channel autovop on/off

CREATION
Kjo komande tregon kur eshte krijuar kanali, por jo kur eshte krijuar
ne te vertet, por kur ka qene useri i fundit ne kanal.
Perdorimi: Nuk nderrohet nga prop.

DESC
Kjo komande ndryshon description te kanalin tuaj.
Perdorimi: /prop #channel desc Kanal Shqiptar!
Shembull: /prop #Help desc UnitedChat's Official Help Channel
Zvendeson: /cs set #channel desc description

FOUNDER
Kjo komande ndryshon founderin e kanalit.
Perdorimi: /prop #channel founder nick
Shembull: /prop #Chat founder Shayne
Zvendeson: /transfer #channel nick

JOINMUTE
Kjo komande ndalon nje user te flasi sapo ka hyr ne kanal.
Perdorimi: /prop #channel joinmute seconds
Shembull: /prop #Help joinmute 5

JOINSPERSEC
Kjo komande vendos sa usera te hyn ne kanal brenda sekondave.
Perdorimi: /prop #channel joinspersec number
Shembull: /prop #Help joinspersec 5

KEY
Kjo komande vendos celes per kanalin tuaj, userat duhet ta dine
celesin per te hyre ne kanal.
Perdorimi: /prop #channel key key/off
(off Heq celesin)
Shembull: /prop #Help key z0930zmeah3
Shembull: /prop #Help key off
Zvendeson: /mode #channel +k key

LANGUAGE
Kjo komande vendos gjuhen e preferuar ne nje kanal.
Perdorimi: /prop #channel language iso code
Shembull: /prop #Help language en
Zvendeson: N/A

LASTJOIN
Kjo komande tregon kur ishte useri i fundit qe beri join ne kanal.
Perdorimi: Nuk nderrohet nga PROP

LIMIT
Kjo komande nderron limitin e kanalit.
Perdorimi: /prop #channel limit number/off
Shembull: /prop #Help 30
Zvendeson: /mode #channel +l number

MEMOLEVEL
Kjo komande tregon se ca niveli memosh ka kanali.
Perdorimi: /prop #channel memolevel uop/vop/aop/sop/mgr
Shembull: /prop #Help memolevel uop
Zvendeson: /cs set #channel memolevel uop/vop/aop/sop/mgr

MODELOCK
Kjo komande nderron mlock.
Perdorimi: /prop #channel modelock modes
Shembull: /prop #Help modelock +nrt-z
Zvendeson: /cs set #channel mlock modes

OPGUARD
Kjo komande vendos qe ne kanal te behen op vetem userat qe kane acess (+o).
Perdorimi: /prop #channel opguard on/off
Shembull: /prop #Help opguard on
Zvendeson: /cs set #channel opguard on/off

PEAKUSERS
Kjo komande ju lejon juve te shikoni sa user ka pas kanali juaj per nje here.
Perdorimi: Nuk nderrohet nga PROP

POLICY
Kjo komande lejon userat te shtojne veten ne uop.
Perdorimi: /prop #channel policy open/closed or normal
Shembull: /prop #Help policy open
Zvendeson: /cs set #channel policy open/closed

RESTRICT
Kjo komande nuk lejon asnje user te hyj ne kanal pa patur access nqs
ata nuk jane ne access list do te behen ban automatikisht nga
Chanserv.
Perdorimi: /prop #channel restrict on/off
Shembull: /prop #Help restrict on
Zvendeson: /cs set #channel restrict on/off

TOPIC
Kjo komande nderron topikun e kanalit.
Perdorimi: /prop #channel topic your topic
Shembull: /prop #Help topic Welcome to #Help
Zvendeson: /topic #channel topic

TOPICBY
Kjo komande tregon kush nderroi topikun per here te fundit.
Perdorimi: Nuk nderrohet nga PROP

TOPICLOCK
Kjo komande lejon nderrimin e topicut sipas venjes se modeve nga
Krijusi kanalit, Kjo komand gjithashtu ben pjese dhe KEEPTOPIC qe
ruan topicun e fundit.
Perdorimi: /prop #channel topiclock aop/sop/mgr or founder
Shembull: /prop #Help topiclock sop
Zvendeson: /cs set #channel topiclock aop/sop/ mgr or founder

TOPICTIME
Kjo komande tregon oren kur topiku eshte nderruar per here te fundit.
Perdorimi: Nuk nderrohet nga PROP

TYPE
Kjo komande tregon nqs kanali eshte i rregjistruar apo jo.
Perdorimi: Nuk nderrohet nga PROP

URL
Kjo komande do te nderoj url-n tuaj dmth websitin e kanalit.
Perdorimi: /prop #channel url your url
Shembull: /prop #Help url http://www.unitedchat.net/
Zvendeson: /cs set #channel url your url

USERMSGSPERSEC
Kjo komande lejon juve te vendosni sa here doni nje user sa tekste te
dergoj ne kanal brenda sekondit.
Perdorimi: /prop #channel usermsgspersec seconds
Shembull: /prop #Help usermsgspersec 2

USERSPERIP
Kjo komande vendos limit e userave ne kanal  nga e njejta IP.
Perdorimi: /prop #channel usersperip number
Shembull: /prop #Help usersperip 3

Komandat e Serverit me hollesisht.
A) Komandat e serverit per accesset e nick.


Kjo komand eshte per manaxhimin e access listes tuaj....kuptimi eshte
qe ju mund te keni ident@hosts te ndryshme ne listen e accesseve tuaj
kjo varet ne sa (ISP) ose (idente) perdorni. Nqs ju rregjistroni
Pseudonimin tuaj dhe pseudonimi nuk ka asnje siguri, juve nuk do tju
duhet te identifikoheni ne NickServ per te perdorur ate pseudonim,
por asnje sherbim tjeter nuk do te jete i gatshem tju sherbej juve,
Siç eshte MeMoserv.
Perdorimi: /access
Perdorimi: /access nick
Shembull: /access
Shembull: /access Adi05
Zvendeson: /ns listchans and /cs why #channel nick

ATTACH
Kjo komande perdoret per te regjistruar nickun.
Perdorimi: /attach password email address
Shembull: /attach lkfl343092klvzm Adi05@unitedchat.net
Zvendeson: /ns register password email and /cs attach #channel description

AUTH
Kjo komande tregon accesset qe ju pranoni ose refuzoni.
Perdorimi: /auth accept/approve number
Perdorimi: /auth decline/reject number
Perdorimi: /list
Perdorimi: /auth read/view
Shembull: /auth accept 1
Shembull: /auth decline 1
Shembull: /auth list
Shembull: /auth read 1
Zvendeson: /ns auth /cs auth #channel

BUDDY
Kjo komande perdoret per shtimin, heqjen, dhe listen e miqeve.
Perdorimi: /buddy add/delete/list nick
Shembull: /buddy add Adi05
Zvendeson: /ns buddy

DETACH
Kjo komande ben drop nickun tuaj.
Perdorimi: /detach nick
Shembull: /detach Adi05
Zvendeson: /ns drop nick and /cs drop #channel
*Ju duhet ta verifikoni kete kerkese.

IDENTIFY
Kjo komande perdore per identifikimin e nick/luid.
Perdorimi: /IDENTIFY nick/luid password
Shembull: /identify Adi05 password
Zvendeson: /ns identify nick password

INFO
Kjo komande eshte Per te pare informacion per nje person ne
pseudonimet e tyre.
Perdorimi: /info nick
Shembull /info Adi05
Zvendeson: /ns info nick and /cs info #channel

NICK
Kjo komande punon si sidentify. Nicku juaj ndrohet automatikisht.
Perdorimi: /nick nick password
Shembull: /nick Adi05 password
Zvendeson: /ns sidentify nick pass

SILENCE
Kjo komande bllokon mesazhe privat nga nje user.
Perdorimi: /silence
Perdorimi: /silence nick/mask
Perdorimi: /silence –nick/mask
Shembull: /silence Adi05
Shembull: /silence –*!*@*.aol.com

B) Komandat e Serverit per kanalet.

ACCESS
Kjo komande do tju lejoje juve te shikoni nqs personi qe po perdor
pseudonimin eshte pronari i vertet i pseudonimit.
Perdorimi: /access nick #channel
Shembull: /access Adi05 #Help
Zvendeson: /ns listchans, /cs why #channel nick, /cs acc #channel nick
*Ju duhet te keni acc ne kanal te perdorni kte komande.

ACL
Kjo komande lejon shtimin dhe heqjen e accesit te nje useri me posht
se ju ne acc.
Perdorimi: /acl #channel level add/del/list/wipe/disable/enable nick
Shembull: /acl #Help aop add Adi05
Shembull: /acl #Help vop list
Zvendeson: /cs uop /cs vop /cs aop /cs sop /cs mgr

AKICK
Chanserv mban akicket ose listen e akickeve, dhe kur nje user eshte
ne akick list dhe ai futet ne kanal do te nxirret automatikisht jasht
nga chanserv, me nje arsye te opcionale, Arsyeja mund te shtohet mbas
akickut qe vijon nga, ident@hostmask, ose nick!*@* me pak fjale duke
perdoru masken e bannit.
Perdorimi: /akick #channel add mask reason
Perdorimi: /akick #channel del mask
Perdorimi: /akick #channel list/wipe
Shembull: /akick #Help add *!*@*.aol.com Flooders not welcome
Shembull: /akick #Help list
Zvendeson: /cs akick #channel add/del/list/wipe
* maska eshte ne formatin nick!identd@ip

ATTACH
Kjo komande eshte per te regjistruar nje kanal.
Perdorimi: /attach #channel description
Shembull: /attach #Help UnitedChat's Official Help Channel
Zvendeson: /ns register password email and /cs attach #channel description

AUTH
Kjo komande tregon kerkesat ende te varura per access ne kanal.
Perdorimi: /auth #channel list/del/wipe
Shembull: /auth #Help list
Zvendeson: /ns auth and /cs auth #channel

DETACH
Kjo komande çregjistron kanalin (e ben drop).
Perdorimi: /detach #channel
Shembull: /detach #Help
Zvendeson: /ns drop nick and /cs drop #channel
*Duhet te verifikoheni per kte kerkese.

INFO
Kjo komande tregon informacion rreth kanalit.
Perdorimi: /info #channel
Shembull: /info #Help
Zvendeson: /ns info nick and /cs info #channel

INVITE
Nqs ti je uop ose me access me te madh ne ate kanal qe eshte bere +i
(vetem te ftuar) ti mund te perdoresh komanden e lart permendur,
Chanserv te lejon ty te futesh ne kanal
Ti nuk mund te ftosh usera te tjere me ane te chanservit.
Perdorimi: /invite #channel
Perdorimi: /invite nick #channel
Shembull: /invite #Help
Shembull: /invite Adi05 #Help
Zvendeson: /cs invite #channel

SETPASS
Kjo komande nderron passin e nickut.
Perdorimi: /setpass oldpassword newpassword
Shembull: /setpass blackDog342 Ldk343fDkl365t
Zvendeson: /ns set passwd your password
Zvendeson: /uprop password your password

TRANSFER
Kjo komande do ndryshoj krijuesin e kanalit. Krijuesi i vjeter duhet
ti japi passwordin Krijuesit te ri perpara se te perdorni komanden
Perdorimi: /transfer #channel nick
Shembull: /transfer #Help Adi05
Zvendeson: /cs set #channel founder nick

o/v/u
Kjo komande ju lejon juve te +/- o, v, dike ose veten tuaj.
Perdorimi: /mode #channel +/- o/v/u nick
Shembull: /mode #Help +o Adi05
Zvendeson: /cs op #channel /cs voice #channel

C) Komandat e serverit per MemoServ

MEMO
Kjo komande dergon memo te userat, qe te lexojne mesazhin me vone.
Perdorimi: /memo nick mtopic topic mbody message
Perdorimi: /memo nick message
Perdorimi: /memo #channel mtopic topic mbody message
Perdorimi: /memo #channel message
Perdorimi: /memo #channel mtarget access level,access level mtopic
topic mbody message
Shembull: /memo Adi05 hello
Shembull: /memo #Help mtarget uop,vop mtopic Meeting mbody There will
be a meeting for uops and vops on Sunday.
Zvendeson: /ms send and /ms sendto

READ
Kjo komande lejon juve te lexoni memot tuaja.
Perdorimi: /read folder number
Perdorimi: /read number
Shembull: /read audit 1

FOLDER
Kjo komande ju lejon te zgjidhni folderin tuaj format, krijo folder
te ri, fshi folder ose memos, dhe leviz memos ne folder tjeter.
Perdorimi: /folder list/stat
Perdorimi: /folder del/delete number/folder
Perdorimi:/folder create folder name description
Perdorimi: /folder select folder
Perdorimi: /folder undel number
Perdorimi: /folder move number folder
Shembull: /folder list
Shembull: /folder del 1
Shembull: /folder create Shoket memot nga shoqeria.
Shembull: /folder select system
Shembull: /folder undel 3
Shembull: /folder move 1 system
Zvendeson: Shumica e ms komandave, create, del, select, move, select, undel

Channel modes

Komanda: /mode #channel +/-mode
Nje tjeter komande per perdorimin e /mode
UMODES (Modet Personale)

1-Vini Re: Germat e modeve jane te ndjeshme ndaj Caps,prandaj kujdes
ne perdorimin e tyre !
2-Vini Re: Kandidatet per operator, duhet te shikojne mire keto mode,
qe mos te perdoren ne kanal. Mode te palejuara ne kanalin #Shqiperia
Jane: [ +R ; +l ; +i ; +k ; +m ]
Perjashtim behet vetem me [ +m ] Kur ka floode mund te perdoret.

/mode nick +/- (SHKRONJA) Psh. /mode NickName +m
/umode +/- (SHKRONJA) Psh. /umode +m

E - English Speaker
Kjo mode ben te mundur qe gjat marrjes se Whois tuaj te shfaqet e
shkruajtur ( “Nick” prefers to speek in English )
/umode +E

F - French Speaker
E njejta gje me ate te sipermen por vetem se gjuha e zgjedhur eshte
frengjisht ! /umode +E

G- German Speaker
Gjithashtu eshte e mundur edhe ne Gjermanisht /umode +G

i- I pa dukshem
Kjo mode ben te mundur qe dikush qe eshte jasht kanalit duke bere
komanden /who ose /names nuk mund te arrij tju shohi Ju ! /umode +i

L - Language filter
Nje user me kete mode ka disa filtrime te gjuhes qe ne disa raste
shfaqen me ****
Dhe gjat whois do te shfaqet nje mesazh qe thote
Your Nick : has sensitive ears !
/umode +L

m - Message inhibit
Nje user me kete mode nuk merr asnje mesazh privat dhe atyre qe
kerkojne te kontaktojne u del mesazhi Nick does not wish to receive
that message
/umode +m

p - CTCP Inhibit
Kjo mode ndalon marrjen e CTCP nga userat e tjere gjithashtu ndalon
dergimin e tyre ! Nqs kerkoni te dergoni nje CTCP kur keni aktivizuar
kete mode athere do te merrni nje mesazh te tille : Your own modes
prohibit you from sending that
/umode +p

b - Ban Mask
Kjo mode vendos ban !
Bani mund te vendoset ne tre tipe maskash
1. Ne ident /mode #chan +b *!BS@*
2.Ne nicck /mode #chan +b flooder!*@*
3.Ne ISP /mode #chan +b *!*@195.22.199.*

c - Colour Inhibit
Nqs ne nje kanal vendoset kjo mode atehere ne kete kanal nuk mund te
shkruhet dot me ngjyra dhe do tu dali nje mesazh I ngjashem me kete :
#Shqiperia Cannot send to channel: Format control codes are not
allowed.
/mode #shqiperia +c

d - Nick Change Inhibit
Kjo mode nuk lejon ndrrmin e nick name kur je ne kanalin ku eshte
aplikuar kjo mode dhe ne kete rast vetem userat me +u,+v,+o mund te
ndrryshojne nick !
Nqs jeni user I thjeshte do te merrni nje mesazh te tille :
#Shqiperia prohibits nick changes Cannot change your nickname while
on that channel.
/mode #shqiperia +d

e - CTCP Inhibit
kjo komande ndalon CTCP te te gjitha llojeve ne kanal ! Por ndalon
vetem ato te tipit /ctcp #chan command . Por jo CTCP mes userave !
Nqs dergoni CTCP ne kanal kur eshte ne /mode #chan +e ateher do t’ju
dal nje mesazh I tille : Cannot send to channel: Channel CTCP
messages are not allowed
/mode #Shqiperia +e

i - Invitiation Required
Kjo komande sherben per te ndaluar hyrjen ne kanal te userave te
thjeshte ! Ne kanal mund te hyne vetem userat me acc duke bere
komanden /cs invite #chan me ! Gjithashtu userat qe kane acc si Aop
ose me lart mund ti bejne invite dikujt tjeter qe nuk ka acc me
komanden /invite #shqiperia nick ! Zakonisht /mode #chan +i vendoset
ne raste join/part Flood ! Nqs kanali eshte +I ju do te merrni kete
mesazh : #shqiperia unable to join channel (invite only)
/mode #shqiperia +i

k - Key Required
Kur eshte vendosur kjo mode ne kanal userave I duhet te dine celesin
e kanalit qe te futen ! Userat qe nuk dine Celesi do te marrin
mesazhin : #shqiperia unable to join channel (need correct key)
/mode #shqiperia +k celesi

j - Java Client Exemption
Zakonisht mode +k vendoset kur ka flood dhe keto floode nuk mund te
vijne nga userat me Java se per to nevoiten scripte speciale !
Prandaj zakonisht kur vendoset kanali +k shtohet edhe +j qe te lejoj
hyrjen e userave me Jave edhe pse nuk dine celesin !
/mode #shqiperia +jk po_java

l - Limited Occupancy
Kjo mode perdoret per ti vene nje limit userash kanalit ! Zakonisht
kur kanali eshte +l
Ju del mesazhi Channek is full (+l)
/mode #Shqiperia +l 350

m - Moderated Channel
Kjo mode nuk lejon asnje user pervec +v,+o qe te flasin ne dhome dhe
kur eshte kjo komande aktive ju shfaqeet mesazhi : Cannot send to
channel: Channel moderation is in effect (you must be voiced to
speak)
/mode #Shqiperia +m

n - External Message Inhibit
Kjo mode nuk lejon mesazhet nga jashte kanali ! Nqs jeni jashte dhe
beni komanden /msg #kanali HI dhe kanali eshte +n ju do te merrni
mesazhin : #Shqiperia Cannot send to channel: External messages are
not allowed.
/mode #shqiperia +n

o - Channel Operator
Kjo mode ben te mundur shtimin e nick ne fjale ne listen e nick me @
! Por jo ne listen e Acc ! Por Nqs kanali eshte me OpGuard (/cs set
#shqiperia opguard on) Atehere nuk eshte e mundur qe dikush te
qendrroje @ ne nje kanal kur nuk ka acc !
/mode #shqiperia +o [nickname]

O - Limit Overflow
Kjo mode eshte shume efikase ! Nqs kanali eshte +l dhe vendosim /mode
#Shqiperia +O #Ndihme atehere te gjithe userat qe kerkojne te futen
ne #Shqiperia do te dergohen ne #Ndihme ! Gjithashtu me kete komande
mund te ndrryshohet emri i kanalit me kete komande : /mode #mychannel
+lO 1 #my-new-channel

/mode #Shqiperia +O #ndihme

p - Private Channel
Kur kanali ka aktiv kete mode atehere ai nuk shfaqet ne listen e Kanaleve !
/mode #shqiperia +p

R - Registered Nick required
Ky mode sherben per te ndaluar futjen ne kanal e userave qe nuk jane
te rregjistruar ! Dhe userat qe nuk jane rregjistruar edhe qe duan te
hyne ne kanal do te marrin nje mesazh te tille: #Shqiperia unable to
join channel (Registered nickname required)
/mode #kanali +R

s - Secret Channel
Kur eshte e aktivizuar kjo mode userave qe jane ne kanal kur i behet
/whois nick ne listen e kanaleve nuk del emri i kanalit ne fjale !
/mode #shqiperia +s

u - Channel User
Nqs dikush merr Channel User atehere ai mund te ndrryshoj ick kur
kanali eshte +d ! Gjithashtu ai merr memot qe i dergohen kanalit kur
eshte ne listen Uop te kanalit ! Userat me Uop kane – para emrit te
tyre ne nick list!
/mode #kanali +u Nick

U - Refused Entry Information
Kjo mode i lejon Op te dhomes ne fjale qe te shohin kush kerkon te hy
ne dhome ! Dhe Nqs dikush kerkon te hyje ne dhome dhe per cfardolloj
arsye ai nuk futet dot mund te marri nje mesazh te tille psh : Nick
KNOCK #Shqiperia 356 The user tried to join but could not: A ban
(*!*@*.kot.net) is active
/mode #shqiperia +u

v - Voice
Kur nje user ka +v ai mund te ndrryshoj nick kur kanali eshte +d dhe
gjithashtu mund te flase kur kanli eshte +m ! Userat me voice kane +
para emrit te tyre ne nick list !
/mode #Shqiperia +v Nick

 

   
 

Copyright © 2015 UnitedChat IRC Network

Please report the errors to us: webmaster@unitedchat.net